Vår historia

Vi älskar en tillvaro där vi har möjlighet att umgås med vår familj och stanna upp i den annars så stressiga vardagen. Vår bästa plats för gemenskap och umgänge är i köket, då det är där samtalen, sällskapsspelen och skratten dukas fram.  Och vi älskar när barn, vänner och släkt gör oss sällskap redan under matlagningen genom att sätta sig  i vår gunga och prata om hur deras dag har varit.

För det är faktiskt så att ett hem ska vara en plats för återhämtning och detta är möjligt även i rörelse genom vår inomhusgunga.

Våra gungor är också en självklar möbel i vardagsrummet och ett komplement till  fåtöljen eller varför inte i huset på landet eller fjällen? Där kan gungan vara en sittplats för reflektion medan du drömmer dig bort genom att beundra utsikten utanför ditt fönster.

Vår gunga är en inredningsprodukt gjord av genuina material från några av Sveriges mest välmeriterade företag, men också en aktivitetsmöbel för alla som har kvar sitt barnasinne. Om än bara en liten gnutta!

Exklusiva råvaror från våra vänner

Tärnsjö garveri

Tärnsjö garveri är ett familjeföretag som har funnits i häpnadsväckande 140 år. Vi är stolta att vara del av deras fantastiska kunnande om allt som har med läder att göra, och de tillverkar ett av världens mest exklusiva skinn.

Tärnsjö garveri är ett av bara 5% av världens skinnberedare som arbetar med giftfri beredning av skinn.

I Tärnsjös processer behandlas och garvas skinnen vegetabiliskt vilket innebär beredning med bark från träd, helt naturligt, för att företaget tar ansvar för hänsyn till miljön.

Skråmträsk sko

I en liten ort vid kusten i länet Västerbotten flätas, buntas och monteras gungornas sitsar för hand av ett unikt företag som har egen tillverkning av handgjorda läderskor. Exklusivitet at its best, småskaligt och ett riktigt coolt företag som vi är glada att arbeta med.

Kågströms repslageri

Som en del av vårt ekologiska ansvar använder vi rep av hampa som monteras så vackert för hand av ett litet unikt repslageri. Hampa är en kulturväxt som tvinnats samman till slitstaka rep enligt samma metod i tusentals år. Hampan är helt och hållet en naturprodukt som skapar vackra lätt doftande rep.

Lappvattnet snickeri

Lappvattnet snickeri är ett exempel på det bästa av de bästa inom sin genre, skräddarsytt kundanpassat snickeri med de bäst material inom trä. De tillverkar skräddarsydda exklusiva miljöer som Grand Hôtel i Stockholm och de tillverkar tidlösa vackra gungor för att nämna något.